středa 9. prosince 2015

Pátek 4.12.

Vysvitlo nám sluníčko a tak ráno začínalo s radostným očekáváním příchodu sv. Mikuláše.

V ranním kruhu jsme si byli blízko. Bylo nás malinko, 5 dětí a medvědice Jitka a Pavla.

Vzájemně jsme se přivítali pomocí kruhové hry - medvědice stojící uprostřed kruhu si vybere někoho z kruhu, podají si spolu ruce a pozdraví se slovy "ahoj", medvědice usedá na uvolněné místo a přitom se pozdraví se sousedy po pravici a po levici podáním ruky a slovy "ahoj", vybrané dítě uprostřed kruhu si vybírá svého kamaráda, a tak se postupně každý dostává do našeho středu a všichni se zdravíme, soustředíme se jeden na druhého. Jsme stále v kruhu a ve spojení, o každém si povídáme, co má rád, s kým a s čím si rád hraje, oceňujeme, co umí. Děti se krásně rozpovídaly o svých kamarádech (mám z toho radost).
Jsme  tým a učíme se spolupracovat v další hře, ve které se snažíme dovést kuličku ven z bludiště. Zjišťujeme, že je třeba si říct, co má kdo udělat, aby se nám to podařilo. Pak už to byla hračka, zkusili jsme si to ještě se dvěmi kuličkami, a to jsme se nasmáli.


 Zůstáváme v kruhu, ale v kruhu pekelném. Následují totiž čertovské aktivity!
Každý dostal ocásek z krepového papíru, a tím se proměnil v rozpustilého čertíka. Každý nejprve představuje sebe jako čerta a ostatní po něm opakují pohyb i zvuk; skáčeme po jedné noze, protože na druhé máme kopyto; všichni se spojíme do hada, který představuje dlouhý čertovský řetěz, nebo opět se spojíme do kruhu a vytváříme pekelný kotel, roztáčíme kruh do kola a uděláme tak pořádný pekelný var. Našel se jen jeden odvážlivec, který zkusil vejít dovnitř. Bohužel fotky nejsou, aby se foťák z toho všeho nezavařil...

Na svačinku jsme se přesunuli do tepla. Dorotka otevírá další okénko z našeho krásného adventního kalendáře a všichni pozorně nasloucháme, co nám dnes vzkazují andělé. (Díky Markétce Š. za výrobu adventního kalendáře a  komunikaci s anděly :)) Pak konečně volné hraní v maringotce.

Před obědem - malování vatovou tyčinkou pro trénink špetkového úchopu pera. Předškoláci procvičují grafomotoriku na "jednotahových cestičkách". Ti menší klikaté cestičky zase vystřihují. Tvoříme anděla z vlastní ruky, anděla z drátku, anděla z barevného papíru. Vojta se rád pustil do výroby raketoplánu na "vlastní pohon".  Anička kromě andělů stihla si vyrobila hodiny.

 





Po odpočinku pilujeme grafomotoriku při tvoření luštěninových cestiček.


Na závěr se maringotka několikrát proměnila, nejdříve v operační sál na kardiologii, každý měl svoji funkci, od lékaře a jeho asistenta, sestry, ano i anestezioložku jsme měli, pacientka byla uspána pomocí dýňových semínek.

Operační  sál

Úspěšnou operaci jsme oslavili tancem, začali jsme pozvolna za písně Hradišťanu, zrychlili jsme při latinských rytmech C. Santany. :) Byl to veselý den, tak díky za něj děti! 

Taneční sál

1 komentář:

  1. Jako jak je to možné, že se toho tolik stane za jeden den? Já zírám : ).

    OdpovědětVymazat