pondělí 25. dubna 2016

Pátek 15.4. "Rozvíjej se poupátko"

Tento pátek s Jitkou a Káťou byl ve znamení květin a bláta. Květiny naplánovaly medvědice, bláto děti:-)

Předpřipravená "opičí dráha" zaujala hned po příchodu. Balanc trénovali menší i větší:





Vojtův celodenní projekt "bahňák":





V kroužku jsme se naladili na téma květin, povídali jsme si o jejich barvách, k čemu jim ty nádherné barvy jsou a jaké květiny jakých barev známe. S mluvícím kamenem už pár slov povědí i ti, kteří se do mluvení přede všemi ze začátku moc nehrnuli. Nádherný vývoj...






A pak už hurá na oblíbenou opičí dráhu, tentokrát děti za splnění získaly barevnou květinku, kterou jsme pak společně nalepili na zelenou trávu.






Zdolávání překážek... jsou úžasní...









Houpačky jsou stále v kurzu a tyto zelené bychom potřebovali tak 4. Dorotka už má vyvinutý styl houpání, který by jí závidělo i výcvikové středisko NASA:





Holky zapluly do kuchyňky a nevěděly jsme o nich:






Kluci měli svůj projekt s meči na skruži:





Před obědem jsme se pustili do květinového pokusu: nakreslili jsme si květinu, vybarvili, vystřihli, složili okvětní lístky a pak pozorovali, jak se ve vodě rozvíjejí. Zpívali jsme jim k tomu "Rozvíjej se poupátko":-) Některé květinky jsme bohužel utopili, hlavně, když okvětní lístky byly moc dlouhé, příště to vychytáme a vyjde to všem.









Po obědě jsme se i se školáky pustili do barevného pokusu s mlékem, potravinářskými barvami a jarem. Byli jsme fascinovaní hrou barev.

















Dnes jsme si to parádně užili, díky a těším se na příště! Katka

Žádné komentáře:

Okomentovat