středa 17. února 2016

Pátek 12.2.

V náladě svátku sv. Valelntýna ... 




















Naše vrběnkové ráno začínáme "srdeční" hrou - děti vytvořily dvě skupinky, (intuitivně se rozdělily na ogárky a cérenky), seřadily se za sebe do řady, medvědice ukazuje srdíčko dané barvy a děti běží pro papírová srdíčka různých barev schovaných na kuchyňce a zařadí se zpátky do řady. Děti ke hře přistoupily odpovědně, běhaly jako o život (nebo o srdce? :)), dokud nevysbíraly všechna srdíčka.

 Napínavé počítání srdíček, která skupinka nasbírala více srdíček, kdo asi zvítězí? Obě skupinky přece! :)

Zahřátí běháním usedáme do kruhu a povídáme si o svátku sv. Valentýna, kdo byl sv. Valentýn. Každé dítě má 3 papírová srdíčka a vybere si tři kamarády, kterým by chtělo srdíčko darovat, postupně byli obdarovaní všichni. Říkáme si, co máme na svých kamarádech rádi, co se nám na nich líbí. Připomínáme si vděčnost za své blízké, že máme někoho, kdo nás má rád a že i my můžeme mít někoho rádi... Kruh uzavíráme písničkou "Kdyby tady byla taková panenka..." doprovázenou Káťinou hrou na kytaru.


Pak volné hraní v zavodněné Vrběnce.


 Dorotka držela krok s "velikýma" ogárkama Timíkem a Vojtou


Víťa fascinovaný potůčkem

Mezitím se holkám zachtělo ruční práce, s velkým nadšením se pustily do vyrábění korálkových hvězd pod vedením medvědice Káti. A že jim to jde! 





 Kluci už jsou s námi v teple a suchu, a pustili se do kreslení vzkazu (že by valentýnského?) pro holky a náramně se přitom bavili.


Kritická Abka při čtení vzkazu                                                         Rozhořčená Abka po čtení vzkazu

 I tak to prostě v životě chodí... :)

Ještě před obědem jsme stihli ještě jednu srdeční záležitost - na velkém papíře byla nalepená barevná srdíčka z úvodní hry, nejdříve jednotlivě přecházíme papír na druhou stranu aniž bychom šlápli na srdíčka, pak se dotýkáme rukama na dvou srdíčkách jedné barvy a zároveň nohama jiné barvy, jde nám to dobře, tak to zkusíme ve dvojicích, v trojicích, nakonec se nás na papír vlezlo pět. Nejdříve dávala pokyny k barvám medvědice, pak už si děti samy určovaly kombinace barev.





Pak už vyhladovělí scházíme se u oběda. A šup do svých pelíšků.


Odpoledne nás zbylo jen pár, tak jsme dodělali hvězdy, zahráli Grabolo, postupně společně poklidili a opustili vodní království. Ahoj v pondělí!


Žádné komentáře:

Okomentovat